onsdag 14 januari 2009

Lightning McQueen

Sonen är smått besatt av "Cars" och då framför allt Lightning McQueen förstås. I julklapp av snälla AL fick han Cars-kritor, vilket var en stor hit. Dessa togs fram här på morgonen av den korkade mamman, i förhoppning om att sonen skulle avledas från att kluttra ner varenda Post-It lapp som huset äger.

Korkad, säger ni, varför då? Det är väl en mycket snäll och pedagogisk mamma som uppmuntrar sitt barns konstnärliga kreativitet? Jo vars, säger den snälla mamman.
Sonen blev förvisso avledd (Inte dock utan en liten tur in i "time out" för att han skrek så att väggarna höll på att rämna, avledningen till trots.), men någon större konstnärlig kreativitet visade han dock inte tecken på. Däremot uppmanades mamman att rita. "Rita Lighting Queen" löd uppmaningen. Eller rättare sagt, krävdes det. "Och den blå bilen." Mamman, tittade på kritasken och tänkte att "hur svårt kan det vara att rita av en bil?"

Ha ha ha HA, är allt jag har att säga. Den här mamman kan inte rita en Volvo som skiljer sig från en, eh, lådbil, än mindre rita tecknade racerbilar. Eller bärgningsbilar för den delen. Elias konstraterade krasst att "Du kan inte rita Lightning Queen mamma. Han ser inte ut så. Gör igen." Och mamma gjorde igen. Och igen. För att inte snacka om stackars ´Mater, han såg inte klok ut han heller och då är han ändå rätt konstig och ful till att börja med.

Mamma konstaterar att hon nog får anmäla sig till en teckningskurs. Snarast.

Inga kommentarer: