tisdag 4 november 2008

Lyxröstning

Det är ett speciellt val, det märks. Till och med på mina lilla röstlokal var det över en timmas kö. Men det var ok, för jag röstar nämligen i den posha delen av förorten, i ren och skär lyx, så det var kaffe och/eller juice vid ingången, tyst vandring på tjocka heltäckningsmattor i korridorer och festrum under kristallkronor till klassisk musik bland så homogent WASP samling, att det nästan blev lite kusligt. Tydligen är det skillnad på folk och folk; De som röstar i den fattiga stadsdelens nedgångna grundskola för första gången är inte riktigt lika värda gratis juice och kaffe under sin väntan, som säkerligen är minst dubbelt så lång som vår.

Det känns inte alltid helt enkelt att hantera de känslor sådana här upplevelser väcker. När orättvisor och skillnader, som inte alltid går att göra någonting åt dyker upp; Det finns ju inte tillräckligen många Country Clubs för alla att rösta på, och även om det säkerligen finns mer än tillräckligt gamla, dåligt underhållna skolor, så är jag inte helt med på devisen "spread the misery", eller att det skulle vara några som helt fördelar med att köra in alla där heller. Svårt att lösa och svårt att leva med utan att beröras.

En mugg gratis kaffe till alla däremot. Eller ingen. Det är görbart.

3 kommentarer:

Annika sa...

Du är alltså medborgare, Jenny!!! Vad BRA!
Jag måste se till att få ändan ur...

Ja, det var LYX med din röstning...Är impad. Peter fick vänta i 40 minuter. Min granne var vid samma skola klockan 10 och hon var in och ut på 8 min.

Kram!

Jenny sa...

Annika: Japp, och detta är mitt första presidentval :-)! Claes skickade just in sin ansökan (baserad på mig) och han ska få intervjutid om, tadaaa.... 730 dagar! De är inte kloka, är allt jag har att säga :-/. Kram!

Anonym sa...

Oooooj gratis Kaffe och OJ, inte illa! Men dom delar väl ut gratis kaffe på starbucks också, fast det är ju inte samma som att få det medans man väntar. GRATTIS till ditt första val, det måste ha varit spännande och speciellt kan jag tro.