500 gram av ngn köttig, smakrik (inte nödvändigtvis stark) korv. Jag använde mild italian sausage
1 liten gul lök
2 burkar krossade tomater, eller 1 burk hela och 1 burk krossade
saften av 1/2 - 1 liten citron, plus skal
1 burk kronärtskocksbottnar, delade i kvartar eller mindre
2 vitlöksklyftor
200 gram champinjoner, skivade
basilika,oregano, salt, svartpeppar och rödpeppar efter smak
Hacka lök och vitlök. Mjukstek i olivolja i panna ett par minuter och tillsätt sedan tomater och kryddor. Pressa i citronsaften och låt såsen reducera ett par minuter på hög värme. Lägg i champinjonerna, sänk värmen och låt puttra i minst 30 minuter, gärna längre. Såsen ska vara ganska tjock och inte så där vansinnigt "såsig" (Vi gör inte köttfärssås :-)!) Skär korven i ganska tjocka skivor och lägg i såsen tillsammans med kronärtskocksbottnarna.
Servera med stekt polenta i skivor (Gärna smaksatt sådan, om man har tillgång till det. Jag använde polenta med italienska örter).
1 kommentar:
Mmmm det här låter gott, det ska jag testa i helgen! Kul att du tänkt lägga ut recepten igen.
Trevlig helg (hoppas du mår bättre nu)!
/ Åsa
Skicka en kommentar