torsdag 26 juni 2008

Om vi skulle ta och prata lite bajs

För sånt är ju så "roligt" när man har småbarn ;-).

Nä, men som tidigare skrivits, så har ju mellanprinsen (tänk förresten att nu inte längre är lillprinsen... Jo, det är han, Sven får vara miniprinsen, ok?) lillprinsen inte varit så där värst intresserad av potträning. Han vill för all del gärna ha "big boy underwear" på sig, men han vill inte sitta på pottan/toaletten. Eller sitter han där, så vill han sitta max två sekunder och "producerar" ingenting - och så kissar han i byxorna två minuter senare. Konsekvent. Detta har då lett till att vi tagit det lite lugnt med hela processen, eftersom det så tydligt verkat som om han inte är redo. Även om han VET exakt vad man ska göra och var.

I alla fall. Det här med napparna verkar ha satt igång nånting, för i förrgår meddelade fröken i skolan att det minsan hade bajsats på pottan! Kors i alla tak och himlar, mamman höll på att ramla baklänges. Lillprinsen själv var hur cool som helst (såklart). När så mamman frågade om han kunde tänka sig att göra om denna storartade bravad hemma, meddelade han också, lika coolt, att så inte var fallet eftersom han redan hade suttit på pottan i skolan. Detta var kanske inte det mest uppmuntrande svar mamman kunde tänka sig, men hon tänkte i alla fall att här var det bäst att skynda långsamt och vara tacksam för det lilla.

I går meddelade prinsen efter skolan (där han förresten inte hade upprepat något pottproducernade) att nu ville han ha kalsonger på sig. Både mamma och storasyster blev mycket entusiastiska och Diego-kalsongerna åkte på med farlig fart.... Och exakt fyra minuter senare var de nerkissade. Eller nerskvätta, ska man nog säga, för lillprinsen är som en liten hund - han skvätter liksom lite här och lite där verkar det som. Hmm, kan även barn kissa in sina revir tro? Mamman, som tycker att det är trist med kissiga byxor bestämde sig då för att han fick fortsätta ha dem på sig (han fick bara inte sitta i soffan ;-)), för att se om han kanske skulle tycka att det var lite äckligt med blöta, kalla byxor. Det tyckte han inte.

Så blev det baddags och läggdags och prinsen lekte naken i lekrummet ett tag och jag var på nedervåningen och pysslade. Då hörs ett glatt "Mamma! Jag har kissat i pottan!" Och mycket riktigt, det hade han. Utan minsta påminnelse, eller ståhej och återigen såg Elias ut som om han inte för sitt liv kunde förstå varför det blev så stor uppståndelse runt en sådan världlig sak (!!???). Djäkla unge, jag vet att han kan nu, och han vet att han kan. Nu gäller det bara att han ska vilja också och det är jag inte lika säker på hur fort det går. Men OM han vill, så lovar jag att han kommer att vara blöjfri på en dag, för det är sån vår lillprins är.

Inga kommentarer: