fredag 15 april 2011

I dag för 8 år sedan del II...

Så kom hon då med buller och bång och akutsnitt; Med navelsträngen runt halsen och en stor kalufs mörkt hår -vår Loppi-plopp Fia Lotta Larsson Gull-fia!En mycket snäll och vän själ, men med rätt ordentligt med skinna på näsan emellanåt. Modig pojkflicka som gillar att spela land-hockey och fotboll, går på karate och åker roller blades utan att blinka. Målar tånaglarna och älskar skor över allt i världen. Är duktig i skolan, omtyckt och har aldrig fått något annat än positiva kommentarer från lärare och andra föräldrar, men kan också vrida på pip- och gnäll-kranen hemma emellanåt.

Himlar ibland med ögonen som vore hon 14 1/2, slarvig och glömsk, men inte om det verkligen gäller. Gör alltid läxor utan att gnälla och tar väl hand om andras grejer. Är fortfarande petig med vad hon gillar att äta - om det inte gäller godis, för hon har en socker-tarm som få! Älskar att läsa och slukar böcker, tycker mindre om att skriva, men är fena på muntlig rättstavning. Hon är ingen social butterfly, har färre men nära vänner och kräver inte att vara gruppens medelpunkt. Gillar att titta på "Tween program" på Tv, gärna iCarly och Good night Charlie, men ser gärna på barn-tv också.

Har drömt om att få ta hål i öronen sedan hon var fem, och nu ska det äntligen bli av (Mamma tyckte att åtta år lät lagom långt bort i tiden och hoj vad hon bedrog sig ;-)). Gillar långt hår och hårspännen, men är mycket håröm. Önskade sig både ipads och ipods i födelsedagspresent, för att inte tala om en iPhone och en egen dator. Hon fick ingetdera.

Är otroligt snäll med sina småbröder, och blir väldigt ledsen och frustrerad om de inte lyssar på, eller lyder henne. Tycker inte om att slåss, men kan till nöds nypa till lillebror så att det känns. Retas emellanåt lite i smyg och klarar inte av tillsägelser på skarpen, då bryter hon ihop totalt. Mammor, pappor och fröken är, tack och lov, fortfarande totala auktoritärer. Hon har en stark känsla för moral och rätt och ljuger aldrig.

Dessutom är hon rolig, har en kvicktänkt humor som växlar mellan britiskt torr och hysteriskt fnissande pajkastningsblöt. Ville bli tandläkare ett tag, eller skådespelare, men oroar sig mest numera för att hon inte vet vad hon ska bli alls.

3 kommentarer:

Svensk- Texan återvänder till Göteborg sa...

MÅNGA MÅNGA MÅNGA grattis hälsnigar från några från Houston.
Isabelle konstaterade att vi inte sett 8 åringen på jätte länge!! Ja, jag vet mammas fel. :(

Massa kramar från oss här i alla fall.
Isabelle, Elliot, Katarina & Erik

Maria i Malmö (ALV) sa...

Härligt att läsa både den gamla texten (som jag förstås läste då men kanske inte så noga eftersom min Ellen då var 4 dagar) och härligt att läsa om M nu. Två små tjejer som föddes samtidigt, olika liv och miljö och olika som personer men båda två underbara fina tjejer! Tack för att jag fått följa er så länge, hoppas det fortsätter!
Kram och grattis

Jenny sa...

Katarina: Mathilda hälsar och skickar stor kram till Isabelle med meddelandet att "jag kommer nästan inte ihåg Isabelle, NÄR kan vi träffas igen!!??!" Till sommaren kanske!!? Vi får planera! Kramar!!

Maria: Det är nog jag som ska tacka för att du fortsatt läsa under alla år :-)! Stor kram!!