fredag 4 juni 2010

Veckan i bild och lite text

Jahaja. Nä men eftersom jag är så urkass på att uppdatera, MEN har hittat sladden till kameran (eller så hade vi en likadan till, jag förstår fortfarande inte hur den hamnade där den hade hamnat??) så kör vi lite snabb fotouppdatering från senaste veckan.

Vi har varit på graduation...

... Närmare bestämt Kronprinsens Pre-K gradutation. Det inofficiella slutet på småbarnsåren, när han nu blir "stor" (nybliven 5-årig) skolpojke till hösten. det sjöngs i alla fall små söta sånger och visades bildspel så att den stolta mammans ögon tårades något alldeles väldeliga.

Och så har vi haft vår traditionsenliga kvartersfest med alla grannar. Det börjar verkligen bli en tradition, för det var tredje året i rad som vi körde Memorial day BBQ. Alltid lika trevligt - och varmt. Lillgrisen skötte sig förhållandevis duktigt och satt och käkade korv som de stora barnen. Notera även det tjusiga lillfingersspretet, det märks att hans mamma är från Lidingö, ha ha...

I övrigt regnade det mycket den gångna långhelgen, till och med på oss i vår konstiga icke-regns zon, vilket faktiskt var rätt skönt. Själva Memorial day, måndagen, regnade det i stort sett oavbrutet, vilket gjorde att galonbyxorna fick komma fram för de som ville gå ut. Samt att majoriteten av familjen ägnade sig åt sin nya passion...

Nämligen Star Wars! Eller egentligen är det kronprinsen som har blivit besatt av allting SW, men syrran och pappa hänger gärna på. Vi hann med både en massa Lego SW på Wii:n samt de två första SW filmerna från 70-talet. Bara för att det regnade så infernaliskt :-).

I går vad det dags för mamma hjärtat att svämma över lite extra av stolthet, då Loppan fick ta emot en utmärkelse för att hon som enda första klassare (och det var bara fyra andraklassare) fått ihop över 50 poäng det sista kvartalet på sina läsuppgifter. Det går i korthet ut på att barnen läser böcker på olika "läsnivåer" som bestäms varje kvartal, och så gör de prov på datorn på boken de just läst och får då poäng (Vanligtvis 0,5-3 poäng/bok för de nivåer som förstaklassarna läser på). Alla har sedan individuellt satta poängmål för kvartalet, och för förstaklassarna brukar det ligga på ung 5-10 poäng, för vissa något mer, för vissa något mindre.

Mathilda har läst så otroligt mycket under året, att hennes mål var satt till 30. Hon läste dock ihop till 67 poäng och blev därmed den första förstaklassaren som nått 50 poäng. Helt otroligt vad hon läser, och snabbt! Såå stolt var mamman. Och såå sur för att kamerabatteriet hade laddat ur så att det bara blev mobilfoton. Morr.

Så avslutar vi den lilla bildkavalkaden på Loppan i full action på skolans field day idag. Jag vet inte riktigt vad jag ska översätta det med, som en blandning av friluftsdag och typ lekdag. Under två timmar håller barnen på med olika grenar av typen femkamp, vattenlek, spring och lite lagtävlingar. Men meningen är att barnen ska ha roligt, de äter glass och får små priser och grejer, och det är bara en gång om året, någon av de sista skoldagarna.

 

1 kommentar:

Desiree sa...

Vad bra att sladden har dykt upp och jättekul att få se lite bilder från den gångna veckan. Åh så sött att de sitter i sina graduation dräkter redan nu. Du kan vara en stolt mamma över både son och dotter. Det är ju toppen att din dotter läser så mycket. Jag tror man lär sig jättemycket på det.
Mysigt med grannumgänge och BBQ på memorial day synd bara att vädret inte var något vidare men barnen ser ändå ut att ha haft kul i sina galondräkter.
Ha en fin helg.
Kram