onsdag 3 februari 2010

Obsession

Kronprinsen har en tendens att bli besatt av saker. Jag vet inte om det är nånting i de manliga generna, eller bara i hans personlighet. Oftast är det ju leksaker (alltifrån tåg till gosenallar) och det är bara det han leker med och pratar om, oavbrutet. Besattheten varar allt ifrån dagar till veckor.

Nu är det Hannah Montana, eller rättare sagt musiken från Hannah Montana The Movie-filem som storasyster fick i julklapp. Prinsen gillar i och för sig filmen också, precis som storasyster, så den brukar åka på varje gång vi ska åka någon stans längre än 2 minuter. Men det är inte Hannah själv (den småbesattheten har ju redan Prinsessan gått igenom), det är musiken framförallt.

Först lyssnade han på den i bilen, samtidigt som han såg på filmen (!?) men sedan skulle den tas med in i huset, och spelas på hans bandspelare. Skulle vi åka någonstans skulle cd´n med ut i bilen igen och ve och fasa om den inte var på samma ställe han var. Så efter ett antal stora raseriutbrott så bestämde sig den smarta mamman för att kopiera över skivan och därmed löste vi ju problemet; En skiva på vardera ställe och kronprinsen var nöjd med det.

Nu har han dance parties i sitt rum mest varje eftermiddag då han dansar runt vild och galen. Sedan somnar han med musiken på (tyst!) på kvällen och i morse var han uppe kvart över sex och fipplade med cd spelaren! När jag kom in och påpekade att det var lite väl tidigt att börja poppa, så tittade han på mig mycket förebrående och sa "Men mamma, jag kan inte sova annars".

Besatt var ordet.

3 kommentarer:

majsen sa...

tror nog att det ar Herr och Fru Dahlstrand som ocksa gillar Hannah Monatana ;-)

Taina sa...

Åh! Jag försöker gömma allt som har med Hannah Montana att göra, men tror du jag lyckas? Nä, skulle inte tro det. Hur skulle man kunna göra det HÄR??? Poppa på du med grabben :D

Kramen

Jenny sa...

Majsen: Mja, allt är ju relativt. Jag fördedrar definitivt HM framför tex Dora-sånger, ja. Men inte trehundrefemtioelva gånger per dag :-). Kram!

Taina: Jag håller tummarna för att Hannah håller på att bli lite "yesterday", men än så länge har hon inte minskat i popularitet hos oss i alla fall. Å andra sidan så är det väl bara en tidsfråga innan det blir nästa stora besatthet, det är väl så med barn :-). Kram!