onsdag 17 februari 2010

Men det går frammåt lite grand i alla fall

Vi har gnällt lite till mans om hur trist det är att titta på OS på amerikansk tv, jämfört med svensk, men jag måste faktiskt få ge NBC (som har sändningsrättigheterna här i USA) lite cred.

All things considered så har det faktiskt än så länge varit det av de OS som jag följt på amerikansk tv, som varit mest varierat i vad de visaar. Jag säger inte att det är varierat nog, för givetvis får alla sporter med amerikanska "stjärnor" i, oproportionerligt stort utrymme, och om man får tro det amerikanska folket så är den enda sporten som man utövar på OS konståkning. Och det ägnas timmavis åt dumma analyser och reportage om amerikanska idrottsmän som man inser ändå inte kommer att ha en chans till nån medalj. Men, så är vi ju i USA och det är svårt att klandra dem för det egentligen.

Men jag har inget minne av att jag tidigare kunnat följa kvartfinaler i damernas- och herrarnas längdskidåkning, som nu i eftermiddag, på självaste huvudkanalen. Längdskidåkning där man vanligtvis bara pratar om de där obskyra europeerna; som svenskar, finnar, norrmän och italienare och inte många amerikanare syns till. Och nu får vi se det!

För att inte tala om damidrotten, som äntligen verkar ha fått ta steget fullt ut och få lika mycket utrymme som männens dito. Även om det inte är konståkning!

Det, mina vänner är riktigt roligt att se och ett stort steg framåt!

3 kommentarer:

kalasLotta sa...

Håller med..var helt paff när man kunde titta på alla moment! MEN glöm inte det var en amerikanska som höll på att komma med..haha..

Nä men allvarligt, jag vet inte om det var ett tag sedan du bodde i Sverige men SVT får gräsligt mycket klagomål för att de visar för mycket OS..de visar nästan allt. Sammandrag har de mellan tävlingar och under vissa sporter som tar lång tid (typ bowling).

Jag älskar att titta på OS och saknar SVT. Sitter med sportbladet.se och deras live rapport på datorn medan jag tittar på amerikansk tv..vill inte missa något under pauserna.

MEN förstår att det är ett uppsving hör i USA och det ska NBC ha ALL CRED FÖR.

Hurra för NBC...haha

Kanske saknar jag SVT just nu men det gör jag ju inte direkt mellan alla OS...då vinner amerikansk TV lätt..

Vad vore livet utan Bravo?

Trist förmodligen.

Hej o hå, och heja Tre Kronor ikväll!

Desiree sa...

Jag tycker faktiskt också att NBC gör ett relativt bra jobb. Visst kan det bli ÄNNU mer varierat men det är rätt bra blandning ändå. Visst är det lite mycket reklam men annars har jag inga direkta klagomål. Jag är glad att de visar en hel del OS och att det visar en bra blandning. Det är underbart att kunna få se en hel del spännande sport då man kommer hem från jobbet. Ha en bra dag och hoppas att det sjuka barnet kryar på sig och att det friska barnet får en bra dag i skolan ändå.

Jenny sa...

KalasLotta: Jag tror att det här med att visa för mycket eller för lite är sååå individuellt; Gillar man OS (som jag!) så kan det nästan inte vara för mycket, jag kan se det mesta och vill jag inte se det, så tittar jag på nåt annat. Även i Sverige finns ju faktiskt fler kanaler än just SVT, så jag tycker det är lite larvigt att gnälla. Det är ju bara i två veckor och sedan blir allt som vanligt igen. Men om man inte tycker om att titta på sport så är nog även en liten hockeymatch FÖR mycket. Tror jag i alla fall! Kram!!

Desiree: Jag håller helt med dig! Ibland är det ju bra med eftersändningar, då de kan klippa bort lite om det är väldigt mycket dö-tid eller vad man ska säga. Kram!!