onsdag 10 februari 2010

Hip and Fit

Varje gång jag lämnar barnen tidigt, Loppan har tex aktiviteter i skolan före skoltid ett par gånger i veckan, så slås jag alltid av hur alla mammor (för det är alltid mammor) ser ut på morgonen. De få pappor som syns till har alltid kostym.

Antingen har mammorna "jobbkläder" på sig och ser mycket jäktade ut där de klapprar fram i sina högklackade skor och typ kostym/dräkt i korridoren. Eller så har de träningskläder; Alltid nästan träningsbyxor a la capris, nån form av träningsjacka och keps. Kepsen verkar vara mycket viktig. Och de pratar och hälsar på alla andra mammor i träningskläder och har inte så bråttom.

Och visst, jag har också träningskläder - utan keps dock eftersom jag faktiskt ser riktigt knäpp ut i keps, emellanåt, när jag ska till gymmet (vilket ju inte är varje dag då, hrm.), men inte sjutton är det varje morgon. Inte heller klapprar jag fram i högklackat, utan jag ser väl ganska normal ut, antar jag. Så där som man ser ut till vardags antar jag, när man gått upp på morgonen, duschat och tagit på sig typ jeans och tröja för att man inte ska göra något jättespeciellt.

Jag säger inte att jag inte tror att alla dessa mammor tränar, det gör de ju säkert, men jag funderar ändå lite över om det kan vara så att träningskläder är en sorts substitut för vanliga kläder, eller vad man ska säga. En sorts morgonuniform. Att folk sätter på sig träningskläder ifall de inte hunnit duscha för att det då ser lite mer legitimt och framför allt aktivt och så piffigt ut? Så att ingen ska tro att de bara åker hem och dammsuger när de lämnat barnen.

Jag vet inte, tanken bara slog mig. Eller så är hela förorten otroligt vältränad, antagligen tränar de väl alla på samma gym eftersom de känner varandra, och de som inte är det, sitter i car pool-kön senare, där man inte behöver gå ur bilen, och sunkar i smyg. Vem vet?

6 kommentarer:

kalaslotta sa...

Haha den amerikanska hemmafru kostymen är det som övervägande används här också.

MEN jag tror att väldigt många tränar på morgonen, de springer/står i sitt hemma gym (läs treadmill) eller åker till gymmet.

Varje morgon.

Här är det svårt att få till en date med någon på morgonen då de vill hinna träna först.

De har ingen tid att passa och därför kan de säkert babbla på utanför skolan..haha

Själv tränar jag innan kidsen går till skolan, går upp 40 minuter tidigare och ställer mig på min eliptical framför morgonTV...underbart sätt att vakna upp. Sen duschar jag och åker och lämnar kids i alldeles vanliga kläder, inga high heels eller träningscapris..

MEN de som har träningskläder o keps hela dagarna förstår jag mig absolut inte på...de liksom lever i spandex...eh...hur kul känns det?

eastcoastmom sa...

Jag hör till dem man inte kan träffa förrän efter morgonens träning, så lämna barn vid skolbussen, träna en timme, duscha, fixa håret, sen är jag redo!

Men jag ser många som verkar LEVA i träningskläder. Det förstår jag inte.

Desiree sa...

Jag tror att det är jättevanligt att folk har träningskläder på sig här mer för att de är bekväma och de tycker att man ser hipp ut i dem snarare än att de varje morgon varit och tränat innan de lämnar barnen i skolan. Så aktiva tror jag absolut inte att de flesta är. Jag tycker man ofta ser folk just i myskläder eller loungekläder alternativt träningskläder förmodligen för att det är skönt med byxor med resår i midjan och mycket spandex i tyget.

Jenny sa...

Kalaslotta: Sa forsoker jag ocksa gora, trana tidigt, duscha och sen "ga ut i varlden". Sjalvklart forstar jag ocksa de som vill lamna av barnen forst och sedan aka till gymmet, men det var just det dar att det kanns som om de typ bor i de dar kladerna. Jag vet inte, men det ser roligt ut i alla fall :-). Kram!

Eastcoastmom: Jag ar helt med pa att trana pa morgonen, och hur man ser ut till bussen ar en HELT annan sak - jag har lamnat i pyjamas nar vi forsovit oss :-). Men att ga runt i traningsklader timme ut, det kanns valdigt forortsamerikanskt! Kram!

Desiree: Jag hoppas att de flesta tranar, man vill ju tro manniskan om gott, men jag tror ocksa att det ar lite typ "hipuniform" ocksa. Forvisso ser de flesta valdrig piffiga ut i sina traningsklader, sa det ar ju battre an om de sprang runt i gamla traningsoveraller eller nat :-). Kram!

anna of sweden sa...

Det där med alla träningsmammmor i keps är jag lite fascinerad över. Borde nog skaffa en, jag också. Nu när jag börjat träna på min crosstrainer. ;)

Jenny sa...

Anna of Sweden: Ja gör det!! Jag funderar allvarligt på en också, när jag går till gymmet. Detta trots att jag verkligen inte ser klok ut i keps, men vad gör man inte för grupptrycket ;-). Kram!