fredag 6 november 2009

Manligt och kvinligt

Prinsessan, 4 år, har lekkamrat på besök:
Efter att fnissande öppnat dörren och sagt hej, sprang tjejerna iväg upp till lekrummet där de spenderade lång tid med att klä ut sig, flyga runt som älvor, klä av och på div små Barbiesar, Polly pockets etc och, när de sedan tröttnade på det, lyssna på barnvisor på bandspelaren och titta i böcker. Sedan kom de ner till köket för att rita, trä halsband eller för all del springa runt i trädgården med älvvingarna och "flyga" om det var utomhusväder. Småsyskon tolererades hjälpligt, om de inte förstörde leken. Då gräts det och fäldess stora krokodiltårar. Allt i övrigt, skedde med största demokrati och samförstånd.

Kronprinsen, 4 år, har lekkamrat på besök:
Så fort dörren öppnas så inleder båda pojkarna besöket med att typ avgrundsvråla varandra i ansiktet, samt på mindre än en minut hinna med att säga "poopy head" och ett par andra varianter på samma bajstema. Samt skratta hysteriskt. De leker sedan med trätågbanan i lekrummet, varvat med att spela in samma ovan nämnda vrål och bajssynonymer på bandspelaren - skrikskrattande, varefter de jagar varandra runt på övervåningen innan de blir fruktansvärt osams och smäller till varandra över en "laserpistol" eftersom en saknar batteri och inte låter. Då batteriet är utbytt jagar de varandra runt runt hela undervåningen -samtidigt som de vrålar och skriker bajssynonymer. På vägen knuffas lillebror omkull ett antal gånger, varpå båda envist förnekar någon som helst inblandning i detta. Lekträffen avslutas med att de viftar med rumporna mot varandra och skriker "You can smell my booty". Och skrattar hysteriskt.

Jag bryr mig inte om genusforskare och feminister; Det är skillnad på pojkar och flickor, alldeles oavsett hur lika uppfostran de får. Och helt ärligt, vad är det manliga släktet för en märklig ras...?

3 kommentarer:

Taina sa...

Hahahaha! Man kan ju undra vad det är för ras...

kramen

Tanja sa...

Ja, att män är en egen ras kan nog alla hålla med om. En riktigt rolig beskrivning fick vi av dig :)
Häromdagen satt mina tvilling-killar och läste nya Toys 'r us katalogen men bläddrade förbi alla rosa sidor och sa "Nä, det där är tjej-grejer" varpå jag verkligen försökte säga att man får önska sig VAD MAN VILL från vilken sida som helst. Men de gick inte på det. Rosa är för tjejer. Tydligen.
Kram Tanja

Marianne sa...

Hahahahaha, tack gode Gud att man är tjej!