söndag 7 juni 2009

Bekännelse, från samma hörn i världen

Pssst... Jag gömmer mig här i mitt lilla, till vardags mycket osvenska hörn i världen, längst inne i garderoben för att jag vet att jag borde sitta här och skämmas. Jo men det borde jag ju. Vi säger i alla fall att jag skäms, så slipper jag få arga kommentarer om att jag borde göra det.

Titta vad snäll jag är, spar alla arga demokrat-förespråkare i världen en massa tid. Sånt är jag bra på, att vara snäll. Men det var ju inte det jag sitter i garderoben och skäms för. Tyvärr.

Okej, jag måste ju ändå ut med det. Förr eller senare måste man ju bekänna färg, fast min färg då är skämmigt grå eller nåt. För...

Jag röstade inte i EU-valet. Jag fick ett poströstningskuvert som jag gick runt och tittade på i en vecka eller nåt med dåligt samvete. Sedan åkte det i (alltid något, jag bryr mig i alla fall om träd. Säg att det räknas!?) returpapperslådan.

Jag, som faktiskt tycker att man ska rösta, när man nu får. Fast uppebarligen gällde det då inte mig själv. Men, men... Det kändes bara så ointressant och EU så, så... långt borta?

Usch. Nu är det sagt. Nu skäms jag lite i alla fall. Längst inne i mitt hörn i garderoben, där jag just grävt ner huvudet i sanden och låtsas att världen runt omkring mig inte finns.

8 kommentarer:

Annika sa...

Ähum...det gjorde inte jag heller...
Men jag skäms inte direkt för det...
Jag har liksom nollkoll på allt det där, och jag har inte orkat sätta mig in i vad alla partier står för.
Knappt nu när jag ser valresultatet vet jag om det var bra eller dåligt för mig personligen. Ingen uppfattning, helt enkelt...
Mitt röstkuvert åkte i soporna för ngra veckor sen.
Kanske borde vi skämmas, eller kanske inte.
ÄSCH, vi skäms INTE.
:-)
KRAM!!!

kalasLotta sa...

Jag är som du...jag röstade inte.

Men det var faktiskt inte helt lätt tycker jag.

Man fick sitt röstkort och sen var det liksom tomt, ingen info från partierna..brukar man inte få smör-info från de som ställer upp eller?

KAnske borde man tipsa om att de ska skicka lite mer info till oss utlandssvenskar...

Försökte följa några bloggar som pratade om detta men alla klagade på att det var svårt att få reda på vad kandidaterna stod för etc..

Då orkad inte jag.

Dåligt samvete? Ja

Men om jag hade röstat hade jag sannolikt ringt någon kompis hemma och röstat som de och ärligt talat är det bra?

Jag bryr mig om EU och Sverige men denna gång fick jag bli en soffpotatis..i USA

mammigranten sa...

Jag röstade inte heller!
Känns ju inte riktigt som att det är så relevant när man sitter här borta.
Skämmas tycker jag inte du behöver göra, det gör inte jag.

Taina sa...

Hahahaha, då är vi fler! Jag slarvade bort mitt röstkort. Hade jag varit SUPERinsatt, hade jag givetvis sett till att det inte hade slarvats bort...så kan det gå ;)

SuburbiaLiving sa...

Här är en till. Jag ville verkligen rösta, men som KalasLotta sa så var det så svårt. Bara en massa lösa papper som jag inte hade någon aning om vad jag skulle göra med. Visst hade jag kunnat gå online och leta upp en förklaring, men dagarna gick och röstkortet ligger fortfarande i skrotlådan här hemma.

Jag har lite ångest faktiskt...jag ville verkligen rösta.

anna of sweden sa...

... och en till här ...

Camilla sa...

Jag röstade inte heller.
Tycker att informationen varit urusel faktiskt. Jag vill ju veta vad jag röstar på om jag ska göra det.
Det verkar som om valdeltagandet i alla EU-länder var lågt (ca 44%).
Så du behöver inte skämmas alltför mycket :)

Ha det gott

Marianne sa...

Jaha, då får väl jag vara kärringen mot strömmen då, för jag röstade. Det är egentligen ganska enkelt att ta reda på vad de vill, det är bara att gå in på partiernas hemsidor. Om man googlar på partinamnet hittar man dem garanterat.

Ni får väl göra bot och bättring till riksdagsvalet nästa år : )