lördag 11 april 2009

The mysterious Easter Bunny

I morgon, kommer han då till de små amerikanska barnen med tindrande ögon, Påskharen. Med sig har han korgar fyllda av godis och ägg.

Och så har vi egg hunts, dvs alla de små tindrande barnen springer runt finklädda i gröngräset med blåfrusna armar (för alla har de "easter outfits" på sig, dvs nya påskkläder, och de har alltid, säger alltid, kort ärm. Som om hela USA förvandlades till ett enda stort högtryck runt påsk.) och slåss om små plastägg med godis i, som de stoppar i fint dekorerade "easter baskets". Må bäste man vinna.

Jag är med på allt detta. Mathilda har till och med förärats en ärmlös gulprickig klänning, så att hon kan frysa lite extra. Med tillhörande rosett till håret naturligtvis, vi bor ju i södern. Pojkarna har matchande shorts och båda de stora barnen har varsin korg. Elias behöver visserligen drillas lite i själva äggletandet, men med lite sportsmannamässig coaching (läs "LETA, ungdj-l LETA. ÄGG!! DÄR!! På´t! PÅ`T SA JAG!!") så ska väl även han lyckas grabba åt sig ett eller annat neonfärgat ägg. I´m ready, det är självklart. Finns väl inget annat bättre sätt att fira påsk på, än att se sina barn springa runt höga på socker?

Det enda jag faktiskt inte har koll på, är hur det kommer sig att den här påskharen lägger ägg? Borde det inte vara en påskhöna? Och om det nu är någon sorts otroligt genmanipulerad hare som kan lägga ägg, borde det inte vara en flickhare åtminstone?

Men visst, det känns faktiskt väldigt modernt, när man tänker efter; En surrogathöna har givetvis gjort en (eller hundra) äggdonation till en ensamstående homosexuell, och barnlös, kompis. Något mindre barntillåtet möjligtvis, scenariot kan ju leda till väldigt många frågor kanske, och framför allt väldigt oamerikanskt. Men fantastiskt politiskt korrekt. Så go Höna!

Undrar bara om hon är medveten om att haren springer runt och gömmer alla äggen överallt och ger dem till små barn? Men let´s not go there...

2 kommentarer:

thebromanders sa...

Haha!! Ja, men visst är det hysteriskt!! Jag blir nästan rädd för alla dessa vansinniga föräldrar som manar på sina barn under äggjakten!! För det är ju precis som du beskriver det!! Det är ingen lek det här, minsann!!
Intressanta funderingar du har om påskharen... dit har jag aldrig gått!! Haha!!
Ha en trevlig fortsättning på helgen!
Usch, vad jag har ätit mycket godis idag...

Taina sa...

Kanoninlägg! De har inte sååå hysteriska äggjakt här. Knappt så man ser några göra det öppet.
Påskharen ÄR lite mysko, måste jag säga. Va fan kom HAN ifrån. Antagligen är det muterade ägg, höna och hare och så är det mannen som får göra det roliga och få all uppskattning kring påsken...Upp till kamp, hönor!
Kram och fortsatt trevlig påsk!