torsdag 19 mars 2009

Hela sängen stormar

Natten började så bra, dvs med ett avsnitt av Agent Bauer och så mjuka sköna kudden.

Klockan 23.20 kom Kronprinsen tassande, "Mamma, jag vill mysa med dig". Inga problem, skaka liv i snarkande make, göra plats på kudde och we were off to dreamland again.

Alla sov, till och med lillgrisen, vilket jag vaknade till och nöjt konstaterade klockan 05, innan jag fortsatte drömma någon förvirrad med trevlig dröm. Trodde jag. 05.15 kom nämligen prinsessan tassande, "Jag vill sova hos dig mamma". Jag bad henne lägga sig på andra sidan sängen, hos herr Dahlstrand, eftersom jag redan låg på min yttersta kant med ett par små fötter i ryggen. Detta möttes med arga protester och stora krokodilstårssprutande anklagelser om att Elias alltid ligger i vår säng och hon får aldrig plats. Vilket inte är sant, vad som däremot är sant är att hon inte fick plats bredvid mig. Till saken hör nämligen att jag inte kan sova emellan barnen, jag blir så varm och klaustrofobisk, eftersom de bägge två typ ligger mig.

Nåväl. Arg Loppa vill inte sova bredvid pappa. Trött pappa erbjuder sin del av sängen och tassar bort till Kronprinsens rum. Arg Loppa hinner dessförinnan skrika och väcka sovande lillebror, samt irritera sin mamma bortom alla drömmar. Ledsen lillebror skriker nu också och båda barnen i förvånansvärt samstämmig kör "VI VILL SOVA BREDVID MAMMA".

Mamma vill sova punkt slut, men har redan glömt bort vad hon drömde.

Tillsist lyckas alla lägga sig ner, herr Dahlstrand försvinner till en ledig säng, Kronprinsens fötter återvänder till mammans rygg och bara strödda snyftningar hörs på andra sidan.

Då vaknar lillgrisen.

En flaska och ett blöjbyte senare sover huset igen. Utom mamman, som insåg att nöjet med att somna om klockan sex är ytterst begränsat, när alla brukar vakna en halvtimme senare. Dessutom fanns det ingen plats i sängen längre. På med kaffekokaren!

4 kommentarer:

Annika sa...

OJ, jag det var hela sängen stormar det...Akutväckning med tårar o skrik.
Du gjorde rätt som gick ner och satte på kaffe istället.,
Hoppas att denna natt blir LUGNARE!!!
Kram!

thebromanders sa...

Såna där nätter är ju underbara. NOOOOTT!!

Taina sa...

HAHAHAHAA! Du får ursäkta, men det där lät lite kul...en sådan gång skulle man ha haft en filmkamera och tittat på i efterhand. Flera år efteråt. Jag hoppas kaffet smakade gott och att du kunde komma tillbaka till drömmen men som dagdröm istället ;)
Kram

Jenny sa...

Annika: Det var helt ok att få en liten morgonstund för sig själv -även om jag gärna vaknat på lite lugnare sätt :-). Kram!!

Mz.Olsson: Jag försöker tänka att jag kommer att sakna de nätterna när barnen är tonåringar och hellre är ute och ränner än sover med oss -Vissa nätter funkar de tankarna bättre än andra ;-). Kram!!

Tanja: Du har helt rätt, det HADE varit jättekul att titta på - men vette sjutton om jag inte slagit något hårt i huvet på den som kommit draganade med en videokamera, ha ha. Kram!