måndag 23 februari 2009

Soccermom

Det är bara att inse, att nu nalkas den med stormsteg (nåja). Tiden som chaufför till diverse aktiviteter. Tiden där jag ska stå utomhus i timmar vid en fotbollsplan och frysa.

Loppan började på fotboll igen idag, vilken hon var ivrig att återuppta och jag var lika glad som hon, att hon frivilligt vill ägna sig åt en sport och över att jag inte behöver dra iväg henne efter en boll. Alltigenom positivt med andra ord. Utom den där lilla faktorn att det är utomhus. På kvällen. Och det är kallt.

Så i 65 minuter stod jag idag vid en fotbollsplan och frös. Vilket hade varit helt ok, om jag inte för mitt inre öga plötsligt fått en inblick i hur min framtid ser ut. Om inte min icke-matematiskt lagda hjärna börjat räkna på hur många fler kvällar jag ska stå och frysa vid en fotbollsplan/hockeyrink/friidrottsfält, before it´s all said and done. En flicka, två pojkar, minst två sporter vardera.... Aaaarrrrggghhhhh. Dags att köpa Canada Goose jacka (eller varför inte The North Face, herr Dahlstrand?) och ullvantar. Samt koka termos med kaffe och ta med fällstol. Är allt jag har att säga om det.

Alternativt omedelbart börja propagera för sporter som bara utövas inomhus. Helst icke i simhallar där det är varmt och fuktigt. Eller i unkna gympahallar där det luktar fotsvett. Och som inte har en massa matcher som ska ta upp hela helgerna. Eller flera träningar än en i veckan. Helst färre. Som, tja... Spökboll?

3 kommentarer:

Marianne sa...

Balett?

thebromanders sa...

Har ni utomhusfotboll nu på våren?? Det har vi bara på hösten här. Just nu är det basket som gäller.

Jenny sa...

Marianne: Hm ja. Men jag är inte säker på att herr Dahlstrand klarar av att båda sönerna bara dansar balett ;-). Kram!

mz.olsson: Ja faktiskt, den drar igång nästa vecka (den här veckan var det evaluation). Och softball/baseball. Förhoppningsvis blir det varmare snart, brrr :-). Kram!