fredag 20 februari 2009

Äntligen Fredag

Prinsessans skola bjuder på rullskridskoåkning ikväll. PTA (Parent Teacher Association), dvs Hem- och Skolaföreningen, här har verkligen noll och ingenting gemensamt med den Hem- och Skolaförening som fanns när jag gick i skolan, det är då ett som är säkert. De kräver mycket här av föräldrarna, både pengar, engagemang och frivilligarbete, men det ger en hel del tillbaka och betyder väldigt mycket för skolorna; Vår förening har till exempel dragit in närmare $30,000 i år som bl.a gått till att "försköna" utomhusmiljön runt skolan, digitala white boards till flera klassrum (tanken är väl att alla klassrum ska ha en till slut), skolkarneval, speciella frukostar och luncher för skolpersonalen och en himla massa annat. Och så nu då, när de hyr in sig på ett rullskridsko-ställe och så får alla studenter och föräldrar gratis skridskohyra. Ett trevligt sätt att bygga "school spirit" på, något som också poängteras och eftersträvas hårt här.

I alla fall (Vem vill prata om PTA på en fredagskväll, Jenny!?). Herr Dahlstrand och dottern har begett sig dit för att, som prinsessan oroligt försäkrade sig, "bara titta" (jag tror nog att det kommer att bli åkande av, jag), och ha en alldeles egen "Pappa- och dotterkväll". Lillgrisen har däckat efter att ha dammsugit av vardagsrummet och Elias och jag sitter och tittar på den nya "Planet Heroes" DVDn som kom med "Sun Commander" som han ska få om några veckor (Det vet han förstås inte om, men jag tänkte att ett nytt avsnitt kunde ju knappast skada, eftersom vi tittat på det andra typ elvatusenfemhundrasextioelva gånger), med fredagsmys... Macaroni and cheese kex (och det var inte mitt val, om nu någon trodde det).
När herr Dahlstrand kommer hem igen blir det vuxentv med, vad annat, en date med Agent Bauer. Vi är halvvägs, bara tolv timmar kvar.

Trevlig fredagkväll allihop!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Aha!! Några till 24 fans??!! Vi höll på med dem ett tag, hyrde på DVD, eftersom vi inte hängt med på tv. Kom väl till säsong 4 eller 5 tror jag, när vi kände att det var dags för en paus. Men mannen känner sig sugen på nya uppdrag!

Jenny sa...

mz.olsson: Vi ser dem också på DVD, en säsong åt gången. Nu är vi på säsong 5, så vi är lite efter. Sedan blir vi helt utmattade, så det brukar gå typ ett halvår eller nåt emellan vi ser. Men spännanade är det :-). Kram!