tisdag 11 november 2008

A travelling we go

Vi har inte trillat av jorden de senaste dagarna, utan istället tagit oss en tur upp till Washington, DC för att träffa nära och kära, och hunnit hem igen.

Det var en ganska dryg resa upp i fredags, på nästan 7 timmar i bilen, men mycket berodde det på att vi inte kom iväg förrän mitt i rusningstraffiken och det oss därför nästan en timme bara att komma från södra till norra Charlotte. Det var väldigt segt, men sedan tutade vi på bra. Lite middag på vägen och sedan däckade barnen i baksätet till Happy Feet på DVDn (givetvis hann vi med en omgång Kalle och chokladfabriken också, annars hade det inte varit likt Elias) och då körde vi i princip nonstop efter det.

Lördagen spenderade barnen med mormor och tant Kate först bland rymdraketer och austronauter på National air and space museum och sedan med dinosaurerna på Museum of natural history, så de hade en riktig heldag. Herr Dahlstrand och jag fick också en riktig heldag tillsammmans, där vi först åkte runt memory lane och återupplevde alla gamla ställen där vi bott och gjort saker tillsammans. Det var ju i Washington vi träffades, så det blev otroligt mycket nostalgi :-). Det är helt otroligt att vi inte varit tillbaka här på över fyra år! Nu ska det förhoppningsvis bli lite oftare, eftersom vi faktiskt kan köra nu och inte behöver stoppa in hela familjen i flygplan, bara för att vi bodde i jordens avkrok (Houston).

När vi hade myst runt och hunnit med att äta en god lunch, så blev det en utflykt till lite shopping, där vi faktiskt hittade en stol till vårt köksbord, som vi varit på jakt efter (Vi har fyra stolar, vilket ju är i alla fall en för lite om vi vill kunna sitta hela familjen tillsammans i framtiden, och stolarna görs inte längre, så därför åker vi runt som tossingar och letar på outlets efter den :-)), så det var en lyckad shoppingexpedition. Kvällen avslutades inte på något vis sämre heller, eftersom mormor satt barnvakt åt barnen på hotellet så att vi fick gå ut ensamma och äta middag! Oh, denna lyx när släkten är på besök!

På söndagen prommenerade vi runt "The Mall" först, på väg för att visa Mathilda Vita Huset. Hon är ju väldigt intresserad av allt Obama just nu, inte minst för att han har små flickor som hon identifierar sig med. Jag vet inte hur stort intryck det verkligen gjorde på henne när vi väl kom dit, för då hade vi knallat runt ganska bra och var både trötta i fötterna och hungriga, men hon tittade snällt i alla fall. Kanske fick hon en överdos av sightseeing dock, för på vägen hem försökte sig herr Dhalstrand på att peka ut Kennedy Center och berätta lite om det, varpå dottern gav en klockren immitation av sig själv om 10 år och i princip satte händerna för öronen och deklarerade att det här behövde hon inte lyssna på. Det finns nog en gräns för fem-åringars intresse för att turista...

Söndagskvällen tillbringade vi i alla fall med en mycket god lite för tidig födelsedagsmiddag för mamma med många trevliga nya och gamla bekantskaper, hemma hos "Tant Kate". Barnen skötte sig exemplariskt och åt sin vanliga gamla trista pasta (deras eget önskemål. För min del hade de gärna fått äta vad som helst nästan utom det.) före de vuxna åt, slukade med glädje varsin stor bit Lemon Meringue Pie till efterrätt och återvände till sin älskade Kalle och chokladfabriken för hundrade gången, efter det. Förutom minsta grisen då, men han sov å andra sidan mest, så det får väl anses väluppfostrat nog ;-).

I går blev det en sväng förbi IKEA innan det bar iväg hemmåt. Eftersom vårt IKEA här nere inte öppnar förrän till våren, var jag ju tvungen att bunkra lingonsylt och pärlsocker, för att inte tala om sill och julmust inför julen! Och allt fanns hemma, vilket alltid känns som en mindre seger när man pratar om IKEA. Så med bilen fullastad till bristningsgränsen med 24 julmustar tuffade vi lyckligt söderut.

Idag har det varit Veteran´s Day, vilket betyder att både herr och unga fröken Dahlstrand varit lediga från jobb och skola respektive, så det har varit en lat skön dag, där vi inte åkt bil en enda meter (tack och lov) och jag faktiskt knappt stack näsan utanför dörren, förutom att gå ut en sväng i trädgården. Det var jätteroligt att vara iväg, och som sagt, det lär inte dröja fyra år innan vi åker upp igen, men det är skönt att vara hemma och få vardag igen. Också.

4 kommentarer:

Annika sa...

Vad roligt att ni hade en sådan lyckad helg i DC!!
Nej, nu får det inte dröja 4 år tills nästa ggn.
KUL också att du har sverigebesök, you lucky girl, you!!
Kram!

Jenny sa...

Annika: Ja vi hade det verkligen trevligt. Och med stora USA-avstånd så känns ju 6 timmar inte såå långt att köra :-). Nästa gång kanske vi kan ta en fika!? Kram!

Anonym sa...

Det lät som en underbar helg! Vad mysigt att gå och storsa i DC!!
Jag brukar föresten beställa julmust på Scandiafood.com
Där har dom Kristalls julsmust.24 stycken för 29dollar.
NU ska föresten JAG till IKEA! Vi får se hur lyckad min shopping blir...tror inte att dom kommer att ha en endaste liten julmust till mig. (fast dom har julmust på World market också!)

Marianne sa...

Lycko du som fick gå på ett Ikea och som får ett eget i vår. Här talar vi om cirka 2013 ... kanske ... om ifall att ...