tisdag 28 oktober 2008

Big head

Idag är det riktigt, riktigt kallt här. Eller kallt för att vara här i alla fall. Det var dryga 2 grader i morse och nu på eftermiddagen är det fortfarande inte mer än dryga 12 grader. Plus blåst, så det känns riktigt kyligt. Men härligt! Barnen fick till och med ha mössa på sig till skolan i morse, vilket var något tidigare än jag tänkt mig, och framför allt mycket snabbt upplyste mig om att jag verkar ha förärats med, eh, något storhuvade barn.

Elias såg väl ut ungefär som en jättebäbis i sin mössa, stl 3-4 år, med ett alldeles runt, intryckt nylle, och Mathilda hade på sig sin, i övrigt mycket mycket söta, pälsmössa i ungefär 2 minuter innan hon drog upp den, så att den balanserade på hennes hästsvans ungefär, och deklarerade att hon fick huvudvärk av den. En mössa med storlek 5-7 år! Jag vet inte, men antingen har amerikanska barn väldigt små huvuden, eller så har jag barn med stora huvuden?

Nåja, positive thinking! I stora huvuden får det plats stora hjärnor!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fast så är det väl här i USA med barnkläder, att dom är små i storlekarna alltså. Vilket i sin tur är lite konstigt då amerikanska barn verkar "större i storleken än svenska barn"...om man får säga så.
Jag tror nog att dina barn har alldeles normala huvuden!! Eller så har dom bautastora hjärnor så att dom växer upp och blir ursmart!

Jenny sa...

Mrs.Mcglaun: Min erfarenhet har varit att det varierar väldigt mellan olika märken med storlekarna, men att mössor och hattar generellt sett är små.Konstigt nog så tror jag att amerikanska "genomsnittsbarn" räknas som mindre, för i alla fall när de är bäbisar och följer olika kurvor, så verkar det som om svenska barn alltid ligger över alla kurvor, längd och viktmässigt. Jag tror att det har att göra med att asiatiska och mellanamerikanska bäbisar är så små. Sedan ändras det ju i takt med att de "växer" ibland ;-). Kram!