tisdag 23 september 2008

Ode till hösten

Idag fick vi en första försmak av höst här i västerled - Närmre 12 grader (bara) i morse och det blev inte varmare än dryga 22 grader på hela dagen och luften var klar och torr. Helt enkelt fantastiskt lööööv(haha)li!

Hösten är min absoluta favoritårstid, framför allt tiden mellan Halloween och Jul - Jag tror att jag njuter av den varje dag nästan, det finns så mycket att pyssla och pula med och nästan allt pul är av det roligare slaget. Nu när julstädning känns lite omodernt och allt... Fast det är klart, som äkta hemmafru får jag nog ta på mig förklädet och gno lite extra ;-).
Vilken sorg jag kände de fyra år vi bodde i Houston, där det liksom bara var varmt hela tiden. Visserligen lite mindre varmt ju närmre jul man kommer, men dock varmt nog att vara förfärligt ohöstigt. Det är svårt att kura upp sig framför brasan och tända ljus när det är 32 grader ute och man går i flipflops.

Men nu går vi mot bättre tider: Löven håller så sakta på att göra sig redo för färgbyte, affärerna dignar av höst-/halloweenpynt och trots allt växthusklimat så ska det bara bli svalare och skönare. I dag köpte jag två krukor med djupröda krysantemum att ha vid dörren, för pelargoner känns så sommar (de får bo på baksidan istället), och Hello små söta fågelskrämsgubbar, höbalar och pumpor, here I come!

3 kommentarer:

Marianne sa...

Ingen höst i sikte här inte. Men här finns å andra sidan bara två årstider: sommar och inte sommar. När det är sommar är det hett. När det inte är sommar är det inte hett, det kan till och med bli lite svalt neråt en 15 grader på dagarna. Och när det inte är sommar kan det hända att det regnar ett par gånger. Men det syns liksom ingen skillnad i naturen. Olika träd har olika blomningsperioder men bouganvillan (jaja, stavningen) blommar jämt. Och det är grönt jämt.

Just nu är det inte riktigt lika hett som i augusti, det håller sig i alla fall under 40°.

Kram!

Annica R sa...

Låter härligt med lite svalare väder. Flyttade till Dallas för en dryg månad sen och det är fortfarande runt 30 grader. Har köpt en dörrkrans i höstens färger men det känns inte riktigt som den passar in här..

Jenny sa...

Marianne: Det är ju bara att gilla läget när man bor utan höst - inte så mycket att göra åt direkt. Man får njuta av det lilla svala, och så "brassa" ac:n så det visslar om det så att man kan tända ljus och frysa lite :-).
Annika: Hej och välkommen hit :-)! Dallas är nog ungefär som Houston tror jag, fast det ska tydligen vara lite svalare och framför allt mindre fuktigt där "upp i norr" (jaja, 4 timmar norröver då). Men dörrkransar är alltid fint, oavsett klimat! //kram