söndag 11 maj 2008

Happy Mother's Day

I dag firades alltså mors dag här i västerled. Det är lite förvirrande med att varken mors- eller fars dag infaller på samma dag som i Sverige (Fars dag här firas 2 söndagen i juni tror jag, medan det väl i Sverige är i november nån gång), det gör att vi är väldigt dåliga på att fira far- och morföräldrarna i Sverige, men för egen del är jag väldigt nöjd med atta bli firad ordentligt :-).

Herr Dahlstrand var upp med barnen och de kom sedan och väckte mig med nygräddade pannkakor. Nu ska väl erkännas att pannkakorna var mest för barnen, men jag måste säga att pannkakor går väldigt bra att äta även till frukost för min del också- särskilt med hemlagad jordgubbssylt. Sedan klarade vi av lite småärenden, och en snabb lunch, för att bege oss till ett närliggande nöjesfält; Carowinds. Återigen, det var kanske inte just för den höggravida mammans skull, men vi hade tänkt inhandla oss seasonpasses, eftersom det ju ligger så nära oss, och då blev ju dagens besök ändå "gratis" för mig.

Vi hade verkligen en superlyckad eftermiddag! Parken har en "Nickolodeon"-avdelning för mindre barn, där vi av naturliga skäl tillbringade vår tid med, för barnen, anpassade åkattraktioner. Det var allt ifrån slänggungor via en jättestor karusell till en snällare variant av berg-och-dalbana. Och barnen åkte som bara den. Mathilda var väl inte så där jättesåld på saker som snurrade runt fort, eller berg-och-dalbanor, till att börja med. Men hon åkte det och jag tror att ju fler gånger hon gjorde det, desto roligare tyckte hon att det var. Elias var den stora överraskningen; Bortsett från att han bara hade sovit en knapp 45 minuter i bilen och var på ett uruselt humör så snart han tvingades vänta mer än 2 sekunder i nån kö, så fullkomligt ÄLSKADE han att åka precis allting. Ju fortare desto bättre! Naturligtvis ville han absolut inte gå hem när det var dags, men med lite glassmut gick det också. Det gjorde inte heller saken mindre lyckad att vi hade jättetur med vädret, regnet hängde i luften, men det var behagligt varmt och bortsett från lite stänk så höll vi oss torra. Risken för regn gjorde dessutom att det inte alls var packat med folk, så köandet blev minimalt.

Själv så vaktade jag mest barnvagn och var entusiastisk åskådare, det är inte direkt många grejer man varken får eller ska åka när man är höggravid. Men hur fånigt det än låter, så var det faktiskt nästan den bästa mors dagspresenten att få se barnen ha så roligt - OCH få vara tillsammans hela familjen! Även om man vaggar omkring som en annan ankmamma.

Nu ska vi avsluta dagen med lite grekinspirerad middag, vitlök-, citron- och oreganomarinerat grillat karrékött, tsatsiki, grillad sparris och stekt färskpotatis. Lite "Desperate Housewives" på det och sedan lär i alla fall den här mamman vara färdig firad för idag och framför allt färdig för sängen.

Inga kommentarer: