lördag 30 augusti 2008

And a travelling we go again

Jag menar, när man har varit bortrest i typ fem veckor, så kan man ju inte bara vara hemma en hel helg och göra ingenting ... Så därför begav vi oss till Atlanta. Det är ju långhelg här, måndag är Labor Day (vilket är den officiella "sluthelgen" på sommaren), så då tänkte vi att det ju vore dumt att utnyttja detta och ta oss iväg lite längre - vilket alltså blev Atlanta.

Efter tre sorger och hundra år (ok, tre timmar eller nåt) av packningar och pyssel kom vi iväg sent i går eftermiddag. Det är något väldigt skumt med oss när vi ska iväg, för hur mycket vi än tycker att vi skyndar oss och är effektiva så tar det alltid såå lång tid och slutar dessutom i 99 fall av 100 med att herr Dahlstrand får kryp i hela kroppen och ett eller annat litet mer eller mindre ilsket utbrott på sin fru. Och fru Dahlstrand är lika frågande varje gång för hon TYCKER ju att hon skyndar sig. But not.
Det är inte själva packningen av kläder som tar tid, det går ju väldigt fort när man ska vara borta i två dagar, även om man packar för fyra (Här kanske den omtänksamme läsaren tänker att herr Dahlstrand faktiskt skulle kunna packa för någon mer familjemedlem än sig själv och det skulle man ju kunna tycka. Problemet är att eftersom jag är den som har koll på barnens kläder, tvätt, vad som funkar etc, så leder eventuell hjälpsamhet från herr Dahlstrand egentligen bara till mer arbete för mig, eftersom jag då blir avbruten varannan minut med "funkar detta..." "var ligger..." osv. Lägg också till det faktum att jag är lite pillig med barnens kläder, för att inte tala om kinkig med vad som passar med vad, och resultatet har blivit att jag är den som packar för barnen, och alla är glada och nöjda med det. Så ingen skugga över herr Dahlstrand. Men det tar tid.). Nej det som alltid tar mest tid är "runt omkring". Det ska packas snacks, och DVD filmer, en keps här, ett par extra blöjor där och så upp och ner för trappan trettiotolv gånger med barn i hasorna som skriker "maaammmmaaa".

I alla fall. Iväg kom vi och fram kom vi också. Dagen har tillbringats på Georgia Aquarium, vilket kanske inte var just det som jag hade valt som första alternativ om jag själv fått välja. Men för en tre- och fem-åring var det helt perfekt. Sven brydde sig nog inte om vilket, bara han slapp vara ute i hettan. Mycket folk var det också, så vi fick trängas en del bland korallrev och sjölejon, men det är väl bara att vänja sig och gilla läget. Det lär ju inte bli färre barnaktiviteter på kommande resor heller, när barnen blir större. Möjligtvis att man borde satsa på att få sina barn intresserade av mindre mainstream aktiviteter och hobbies; Museum för städhistoria, eller grönmålade takpannor är säkert betydligt mer glesbefolkade, så det kanske vore något.

I morgon tänkte mamma och pappa Dahlstrand utöva vuxnas allsmäktiga bestämande rätt och släpa med barnen på shopping. Kanske till och med till IKEA (Finns ju inget i Charlotte än och det tryter i lingonsyltsförådet, plus att fru Dahlstrand hemskt gärna vill övertala herr Dahlstrand om det eminenta i att inhandla en eller annan Billy-bokhylla...), vi får väl se vad vi hinner med.

Inga kommentarer: